Kokosgamba’s met mango-chilidip

Kokosgamba’s met mango-chilidip

“Door Irene”

Joeeee weekend staat voor de deur! Ondanks dat het weer niet echt meezit, hebben we een tropische receptje voor je: Kokosgamba’s met mango-chilidip! Ideaal als snack bij de vrijdagmiddagborrel, in een pokebowl of op een Mexicaanse wrap met avocado. 

Ingrediënten 

 • Gamba’s met kop en staart 
 • Bloem 
 • Ei 
 • Paneermeel of panko 
 • Geraspte kokos 
 • Cayennepeper 
 • Paprikapoeder 
 • Mango 
 • 1 Eetlepel yoghurt 
 • 1 Eetlepel mayonaise 
 • Chilisaus 
 • Limoen

Zet 3 kommetjes klaar. In het eerste kommetje doe je een eetlepel bloem. In kommetje 2 breek je daarna een ei. Roer het ei los met een snufje zout. In kom 3 doe je evenveel paneermiddel (of panko) als geraspte kokos. Voeg een theelepel cayennepeper en een theelepel paprikapoeder toe aan het paneermeel en de kokos. Voeg als laatste ook een beetje zout en peper toe. 

Vervolgens paneer je de gamba’s. Haal een gamba eerst door het bloem, daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door de paneermiddel-kokosmix. Zorg dat de gamba overal goed bedekt is en klop het overtollige paneermiddel er voorzichtig af. Leg de gepaneerde gamba’s in de koelkast en maak ondertussen de mango-chilisaus. 

Maak de mango-chili dip

Schil een rijpe mango. Snijd rondom de pit van de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de helft van de mangoblokjes in een maatbeker of keukenmachine. Voeg 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel mayonaise toe. Pureer de mango tot een gladde saus. Doe de saus in een kommetje en voeg chilisaus toe naar smaak. 

Frituur de gamba’s

Haal de gepaneerde gamba’s uit de koelkast. Frituur de gamba’s in een frituurpan of in een koekenpan met een klein laagje neutrale olie (bv. zonnebloemolie). De gamba’s zijn snel klaar en hoeven maar een kleine minuut per kant. Haal de gamba’s uit de pan en laat ze ten slotte uitlekken op keukenpapier. 

Serveer de gamba’s als borrelhapje met de mango-chilisaus en een stuk limoen. Lekker met een Mexicaans biertje! 

Meer snack recepten? Klik hier!

1 gedachte over “Kokosgamba’s met mango-chilidip”

 1. Pingback: Gamba’s met gerookte zalm in een roomsaus met knoflook en witte wijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *