Recept - Naanpizza Pulled Chicken

Naan met pulled chicken, avocadocrème en pico de gallo

“Door Irene”

Indiase naan, Amerikaanse pulled chicken, Mexicaanse pico de gallo en avocadocrème. Allemaal in één gerecht? Zijn we gek geworden? Rutger wil dat ik hier iets schrijf over dat de wereld zo verdeeld is en dit onze bijdrage is om verschillende culturen samen te brengen. Maar eerlijk? We wilden maistortilla’s maken en we dachten dat dat ook wel zonder tortillapers kon. Nou niet dus. En daarom werden de maistortillas vervangen door naan. En dat was een beetje als Rivella: een beetje vreemd, maar wel lekker!

Ingrediënten

Voor de naan 

 • 200 gram bloem 
 • 5 gram bakpoeder 
 • 5 eetlepels Griekse yoghurt 
 • Zout

Voor de pulled chicken 

 • 600 gram kippendij 
 • 2 tenen knoflook
 • 2 witte uien 
 • 230 ml (smoked) barbecuesaus  
 • 2 theelepels worcestersaus 
 • 2 theelepels pittig gerookt paprikapoeder
 • Klein scheutje azijn
 • 2 theelepels oregano 

Voor de pico de gallo 

 • Tomaten 
 • Koriander 
 • Rode ui 
 • Rode peper 
 • Teen knoflook 
 • Limoen 

Avocadocrème 

 • Avocado 
 • Limoensap 
 • Yoghurt 
 • Knapperige sla 
Maak de pulled chicken

Leg eerst de kippendijen in de slowcooker. Rasp daarna twee tenen knoflook en snijd 2 witte uien. Doe hierna de knoflook en ui bij de kippendij. Schenk een flesje barbecuesaus leeg in de slowcooker. Wij gebruikten een flesje “smoked pepper barbecue sauce” van het merk Kühne, maar je kan ook andere barbecue sauzen gebruiken. Maak de saus op smaak met nog wat extra worcestersaus, pittig gerookt paprikapoeder, oregano en een scheutje azijn. Giet een klein beetje water (50 ml) bij de kippendij.

Roer alle ingrediënten nu goed door elkaar heen. Doe de deksel op de slowcooker en gaar de kippendijen voor 6 tot 8 uur op de hoge stand. De kip is klaar als deze helemaal uit elkaar valt.

Heb je geen slowcooker? Dan kan je de pulled chicken ook in een hapjespan maken op het fornuis. Zorg dan dat je een pan met een dikke bodem gebruikt en de pan op een klein pitje kan zetten. Houd er rekening mee dat je dan wel veel moet roeren om te voorkomen dat de kip aanbrandt. Gebruik ook meer vocht en verkort de kooktijd naar 4 tot 6 uur.


Maak de naan

Maak nu de naan in een grote kom. Meng eerst de bloem, bakpoeder en zout door elkaar met een vork. Schep er daarna een paar lepels Griekse yoghurt door heen en kneed het deeg ten slotte met je handpalmen. Blijft het deeg plakkerig? Dan voeg je extra bloem toe. Het deeg wordt blijft licht plakkerig maar je moet er wel een mooie bol van kunnen maken. 

Strooi op het aanrecht of snijdplank wat bloem en verdeel het deeg in gelijke delen. Rol met een deegrollen de naan uit in een ovale vorm van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de naan in met een beetje olijfolie en bak de naan in een hete koekenpan aan beide kanten. 

Maak de pico de gallo en de avocadocrème

Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snipper een rode ui fijn en rasp een teen knoflook. Doe de ui, knoflook en tomaten in een kommetje en pers limoensap in de kom. Snijd koriander fijn en voeg toe. Snijd tenslotte naar smaak een rode peper fijn en voeg toe. Prak de avocado met een vork. Voeg limoensap, peper en zout toe en roer los. 

Beleg een naan met knapperige sla zoals little gem of romaine sla. Schep hier een lepel pulled chicken op en top eventueel af met wat yoghurt, pico de gallo en avocadocrème. 

Deze naanpizza Margherita zal ook zeker in de smaak vallen

1 gedachte over “Naan met pulled chicken, avocadocrème en pico de gallo”

 1. Pingback: Broodje pulled chicken uit de slowcooker met coleslaw - Recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *