Recept - Vietnamese Bahn Mi met gekookt eitje

Vietnamese Bahn Mi met gekookt eitje

“Door Irene”

Soms maak je elkaars recepten, en soms gaat het over iets groters dan dat. In deze extra swiepswoepswap werden we gekoppeld aan @gewoonwatMyrnaprept. Geen gewone foodblog, maar een eerbetoon aan Myrna. Het is bijzonder om hier onderdeel van te mogen zijn. Wij maakten een eigen variant op de Vietnamese Bahn Mi van Myrna. Geen tofu, wel een gekookt eitje!

Ingrediënten voor 2 broodjes

 • 1 stokbrood 
 • 2 eieren 
 • 1 wortel 
 • Kwart komkommer
 • 4 radijsjes 
 • 1 rode ui 
 • Halve paprika 
 • 1 jalapeno 
 • Azijn 
 • 1 eetlepel suiker 
 • Koriander
 • Taugé 
 • Sesamolie 
 • Japanse mayonaise (Kewepie)
 • Sriracha 
Maak de zoetzure groenten

Snijd eerst de wortel in dunne reepjes (julienne). Daarna snijd je een kwart komkommer, een halve paprika, een paar radijsjes en een rode ui in dunne plakjes. Snijd ook de jalapeno in dunne plakjes. Verwijder desgewenst de zaadjes. Doe al de gesneden groentereepjes in een weckpot. Schenk nu de helft van de weckpot vol met azijn. Vul de helft met warm water en voeg een eetlepel suiker toe. Voeg een takje verse koriander toe. Sluit de weckpot en schud de suiker goed door de vloeistof zodat de suiker kan oplossen. Laat de groente ongeveer 30 minuten intrekken. Zo blijven de groentjes knapperig maar nemen ze de zoetzure smaak over. 

Kook de eieren en maag het brood klaar

Kook ondertussen de eieren in een pan met kokend water voor 6 a 7 minuten voor een zacht – of iets harder – gekookt ei. Laat de eieren daarna schrikken in een bak met koud water. Laat de eieren ten slotte een beetje afkoelen. Snijd ondertussen een stokbrood in twee delen. Snijd de twee broodjes open. Smeer een ruime laag Japanse mayonaise op de onderkant van het broodje. Smeer sriracha op de bovenkant. 

Beleg het brood

Haal de groenten uit het zuur en laat het meeste vocht er uitlekken. Voeg de taugé toe en hussel door. Verdeel de zoetzure groenten over de broodjes met Japanse mayonaise en sriracha. Leg op elk broodje een eitje en snijd deze in tweeën. Verdeel wat verse koriander over de broodjes en druppel een paar druppels sesamolie over de broodjes. 

Probeer ook eens één van onze andere lunchrecepten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *