Recept - Burrata in de allerlekkerste tomatensaus met drie soorten tomaten

Burrata in de allerlekkerste tomatensaus met drie soorten tomaten

“Door Irene”

Een stemmetje in mijn hoofd schreeuwde al enkele dagen om burrata. Ik zag het helemaal voor me: een super lekkere tomatensaus met zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en romige burrata. Dus ik kwijlend naar de supermarkt, maar geen burrata. De vakkenvuller keek me aan alsof ik het had over een enge soa toen ik vroeg naar burrata. Door naar de kaasboer om de hoek. Te vroeg gejuicht. De kaasboer sloot PRECIES op dat moment zijn deuren. En zei grijnzend dat hij wel weer open wilde bij een bestelling vanaf €300,-. Super grappig. Ik taaide af, zonder burrata. Als een boer met kiespijn stond ik de volgende dag bij dezelfde kaasboer. En kocht ik voor €7,- een bol burrata. Bij het afrekenen hield ik mezelf voor dat ik hier een lokale ondernemer mee steunde en ik dat het vast een karmapunt opleverde. En naja, ik moet ook wel zeggen dat de burrata wel bijzonder lekker was….

Ingrediënten

 • Burrata
 • Halve courgette 
 • 1 ui 
 • 1 teen knoflook 
 • Verse basilicum
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel chili vlokken 
 • 3 eetlepels ketchup 
 • 1 glas wijn (wit of rood)
 • 1 bakje cherrytomaatjes
 • 3 roma tomaten 
 • 8 zongedroogde tomaatjes 
 • Brood om mee te dippen 
Zo maak je deze burrata in de allerlekkerste tomatensaus

Snijd een halve courgette in kleine blokjes. Snipper een ui en rasp een teen knoflook. Bak de courgette aan met de knoflook en ui in pan met olijfolie. Doe de gedroogde oregano en de chilivlokken erbij. Maak het op smaak met zwarte peper en zout. Hak de steeltjes van de basilicum fijn en voeg toe aan de groenten. Bak de courgette in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de ketchup toe en bak kort mee. Blus af met een glas wijn. Laat de wijn inkoken en snijd ondertussen de roma tomaten en cherrytomaten in stukken.  Doe de tomatenstukken in de pan en laat het geheel pruttelen. Snijd tenslotte de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ook toe. Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is.

Pureer de saus met een staafmixer. Je kan de saus zeven als je wil, maar wij deden dit niet. Leg de burrata in de warme tomatensaus. 

Serveer de burrata met blaadjes basilicum en een vers brood om mee te dippen. De burrata leent zich goed als voorgerecht maar misstaat ook zeker niet op een grote anti-pasti plank met kaasjes, gegrilde groenten en gedroogde ham. Je kan natuurlijk ook verse pasta erbij koken en de pasta met tomatensaus en burrata als hoofdgerecht eten. 

Probeer ook zeker eens deze Salade van burrata met serranoham, vijgen en balsamicostroop

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *