Caesar salade gegrilde kip

Caesar salade met gegrilde kip

“Door Rutger”

Kennen jullie de struggles rondom het fenomeen “gezellig een filmpje/ serie kijken”? Waarbij je heel de avond op zoek gaat naar iets wat je beiden leuk vindt? Dat het zoeken naar een passende serie net zo lang duurt als een gemiddelde film? En dat het eten inmiddels al lang koud is, je popcorn slof is geworden of je bak Ben&Jerry volkomen vloeibaar is geworden? Bij ons is het elke keer weer raak. Alles wat afwijkt van Irene haar standaard keuze (lees: een Scandinavische thriller waarbij een vrijgevochten rechercheur een moord in een ons-kent-ons dorp probeert op te lossen) wordt namelijk steevast afgekeurd. En dus treffen we maatregelen! We eten alleen nog maar salades op dit soort avonden. Die kunnen niet koud worden of smelten. En dus zochten we ons een slag in de rondte met een Caesar salade op schoot. Lekker met knoflookcroutons en gegrilde kip. Uiteindelijk kozen we voor de serie Snowpiercer, dikke aanrader! Wie heeft een gouden tip voor onze volgende serie of film op Netflix of Videoland?

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de salade

 • Romaine sla 
 • Kipfilet (200 gram) 
 • 2 eetlepels kipkruiden 
 • 2 eieren 
 • Parmezaanse kaas 

Voor de dressing 

 • 1 eetlepel mayonaise 
 • 1 theelepel dijon mosterd 
 • 4 ansjovis 
 • Halve citroen 
 • 1 kleine teen knoflook 
 • 3 eetlepels azijn 
 • 4 eetlepels olijfolie 

Voor de croutons 

 • Brood met korst (bv. een zuurdesem) 
 • 1 teen knoflook 
 • 1 eetlepel gedroogde oregano 
 • Olijfolie 
 • Zeezout 

Zo maak je deze Caesar salade met gegrilde kip

Maak de dressing

Doe de mayonaise, mosterd en de ansjovisjes in een beker van de staafmixer. Voeg het sap van een halve citroen toe samen met een beetje geraspte knoflook en de azijn. Pureer daarna de dressing met de staafmixer en voeg langzaam de olijfolie toe tot er een gladde saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zwarte peper en proef de dressing. Voeg desgewenst nog meer mosterd of azijn toe. 

Maak de croutons.

Snijd 2 plakken (oud) brood in vierkante stukjes. Zet een koekenpan op het vuur en doe de broodstukken in de pan zonder olie. Toast de croutons voor 2 minuten. Pers ondertussen een teentje knoflook in een bakje. Voeg een eetlepel gedroogde oregano toe en roer alles los met een beetje olijfolie (ongeveer 3 eetlepels). Voeg grof zeezout toe aan de kruidenolie. 

Als de croutons getoast zijn verdeel je de kruidenolie over de croutons in de pan. Schud op hoog vuur de crotons om zodat alle stukjes brood de kruidenolie kunnen opnemen. Zet het vuur uit en schut de croutons op een bord met een keukenpapiertje. 

Kook de eieren.

Kook ondertussen 2 eieren in 6 a 7 minuten in kokend water. Laat de eieren schrikken in koud water zodra de minuten voorbij zijn. Laat de eieren afkoelen. 

Maak de gegrilde kip.

Leg de kip op een snijdplank en snijd de filets in 2 of 3 lange repen. Zet een grillpan (zonder olie) op hoog vuur. Laat de grillpan goed heet worden. Kruid ondertussen de kipfilet met kipkruiden. Schep 2 eetlepels olijfolie over de kipfilet. Wrijf de kip in zodat de kruiden en de olijfolie goed verspreid zijn. 

Grill de kip in een hete koekenpan en schroei de kipfilet aan alle kanten dicht. Schroei de kip aan beide kanten dicht in ongeveer 1 minuut per kant. Zet daarna het vuur uit. Doordat de pan heet is, gaart de kip zachtjes door in de pan. 

Maak vervolgens de sla

Haal het kontje van de romaine sla af. Snijd de krop doormidden in de lengte en verwijder het bittere gedeelte in het midden van de krop. Halveer de sla en snijd de helften in reepjes van 2 cm.

Was de gesneden sla in een vergiet met koud water. Haal de sla uit het vergiet en leg op een schone theedoek. Pak alle vier de punten van de theedoek en slinger de sla droog (tip: doe dit buiten!)

Doe de sla in een grote kom. Verdeel de dressing over de sla en hussel de sla om, zodat alle blaadjes bedekt zijn met een beetje dressing.

Maak het bord op

Doe de aangemaakte sla in een kom of op een bord. Pel de eieren en snijd deze voorzichtig doormidden. Leg op elk bord een gekookt eitje. Verdeel daarna de gegrilde kip over de borden. 

schaaf als laatste stukjes van de Parmezaanse kaas en verdeel tenslotte de croutons over de borden. 

Liever zin in een andere salade? We hebben keuze genoeg! Bekijk ze hier.

3 gedachten over “Caesar salade met gegrilde kip”

 1. De serie Overspel is echt fantastisch! Staat bij mij op nummer 1.

  Wat maken jullie leuke lekkere recepten, leuk gepresenteerd en gefotografeerd.

 2. BeppieEnKokkie

  Die heeft Irene al gezien en was ook erg enthousiast!
  Bedankt voor het compliment:)

 3. Pingback: Salade met gegrilde perzik, parmaham en buffelmozzarella -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *