Beppie en Kokkie - Zoete aardappeltoast met bietenhummus en geitenkaas

Zoete aardappeltoast met bietenhummus

“Door Irene”

Rutger moet altijd een beetje janken als we iets met geitenkaas eten. Zoals ook bij deze zoete aardappeltoastjes met bietenhummus en geitenkaas. Volgens hem smaakt geitenkaas naar een oud nat schaap. Vandaag kwam hij aanzetten met een onderzoekje waaruit blijkt dat Britten pan op hun 28e geitenkaas lusten. Dit komt door de ontwikkeling van smaakpapillen. En dus vindt Rutger nu dat hij een gegronde reden heeft om de komende 2 jaar geen geitenkaas meer te eten. Prima discussie voor op de zaterdagochtend. Meer geitenkaas-haters onder ons? Toevallig ook jonger dan 28?

Ingrediënten

 • 1 verse rode biet
 • 1 blik kikkererwten (400 gram)
 • 2 eetlepels tahin
 • 1 citroen (sap en schil)
 • 1 teen knoflook
 • Extra vierge olijfolie
 • Optioneel: komijn en chili vlokken
 • 1 grote zoete aardappel 
 • Verse munt 

ZO maak je deze zoete aardappeltoast met bietenhummus en geitenkaas

Maak de bietenhummus.

Kook eerst een rode biet in de schil in een pan met water tot de biet gaar is. Laat de biet daarna afkoelen en verwijder eenvoudig de schil van de biet. Snijd dan de biet in stukken. Doe de biet samen met de kikkererwten in een staafmixer of blender en puree het tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de tahin toe samen met een geraspte teen knoflook en het sap van een halve citroen. Voeg ook een beetje olijfolie toe om de hummus smeuïg te maken. Maak de rode bietenhummus op smaak met peper en zout. Eventueel een beetje komijn en/of chili vlokken.

Maak de zoete aardappeltoast

Was eerst de zoete aardappel onder de kraan. Snijd er daarna dunne ronde plakjes van de zoete aardappel. Toast de plakjes zoete aardappel in een broodrooster of oven. In de oven gaan de plakjes wel een beetje krullen. In de broodrooster blijven ze platter. 

Als de zoete aardappeltoast gaar is haal je deze uit de oven of broodrooster. Doe eerst een lepel bietenhummus op elk toastje. Verkruimel daarna wat geitenkaas erboven en kleine blaadjes munt. Rasp tenslotte de schil van een (gewassen) citroen boven de toastjes. 

Bekijk meer vega recepten of snacks

2 gedachten over “Zoete aardappeltoast met bietenhummus”

 1. Pingback: Tarte tatin van rode biet met blauwe kaascrème - Beppie & Kokkie

 2. Pingback: Rode bietenhummus - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *