Beppie en Kokkie - Vegan dadelballetjes met tahin (bliss balls)

Vegan dadelballetjes met tahin (bliss balls)

“Door Irene”

Bliss Balls! Het zou zomaar een episode van RuPaul’s Dragqueenrace kunnen zijn. Of een excentrieke glitterbehandeling van de schaamstreek, (leuk voor de Pride week!) maar guess what? Het zijn vegan dadelballetjes! Makkelijk om te maken, want je slingert wat dadels, havermout, tahin en cacao in de blender en je draait er in no time balletjes van. Ook ideaal om in te vriezen, want daardoor heb je altijd een gezond alternatief voor wanneer je het hele chocoladeschap van de plaatselijke super wil leegtrekken.

Ingrediënten

  • 200 gram medjoul dadels
  • 100 gram ongebrande amandelen 
  • 2 eetlepels havermout 
  • 2 eetlepels cacao 
  • 1 eetlepel ahorn- of agavesiroop
  • 2 eetlepels tahinpasta (bijv. deze)
  • Snufje zout 
  • Witte en zwarte sesamzaadjes 

Zo maak je deze Vegan dadelballetjes met tahin (bliss balls)

Stop 100 gram ongebrande amandelen in een keukenmachine en maal deze daarna amandelen fijn tot poeder. Voeg 2 eetlepels havermout toe en maal dit ook fijn. Stop de amandel-havermoutmeel daarna in een kom. 

Voeg 2 eetlepels cacao en een sufje zout bij de amandel-havermoutmeel en roer de “droge” producten door elkaar. 

Hierna stop je de dadels in de keukenmachine en maal je ze fijn tot een pasta. Stop de dadels in de kom bij de droge producten. Voeg 2 eetlepels tahinpasta en 1 eetlepel ahorn- of agavesiroop toe. Eventueel kan je dit ook vervangen door een eetlepel honing. Meng nu met je handen (of keukenmachine) alles goed door elkaar. Maak met je handen ongeveer 10 tot 12 balletjes. Pak 2 kommetjes en doe in het ene kommetje de witte sesamzaadjes en in het andere kommetje de zwarte sesamzaadjes. Maak één hand een beetje nat met water en rol in de “natte” hand het balletje nog even kort zodat het balletje mooi glad wordt. Door het water blijven de sesamzaadjes ook beter kleven. Rol de balletjes daarna als laatste door de witte of zwarte sesamzaadjes. 

Je kan de vegan bliss balls goed bewaren in de vriezer. Vries de balletjes dan in per portie door ze in aparte zakjes in te vriezen. Zo kunnen ze niet aan elkaar kleven in de vriezer. 

Heb je meer zin in een andere snack? Klik dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *