Quesadilla met kip, roomkaas en jalapeno’s

Quesadilla met kip, roomkaas en jalapeno’s

“Door Rutger”

Quesadilla’s klinken exotisch, maar het zijn in feite gewoon wannabe Mexicaanse tosti’s. Je vervangt de ketchup door guacamole en doet er daarna wat uber Spaans klinkende jalapeño [galapenjo] bij.  Schreeuw vervolgens ¡Estupida cebolla! (domme ui!) naar de buurman als je weer in de jaloersmakende bbq-geuren moet zitten, en waan je even als Pablo Escobar van de lage landen. Bij deze quesadilla’s met kip, roomkaas en jalapeño!

Ingrediënten voor 8 punten

 • 4 wraps 
 • 100 gram kipfilet
 • 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder
 • 1 eetlepel komijnpoeder 
 • 60 gram geraspte kaas
 • 1 eetlepel naturel roomkaas 
 • 4 tot 8 plakjes ingelegde jalapeño
 • 1 tomaat 
 • Halve witte ui 

Voor de guacamole 

 • 1 avocado 
 • 1 limoen 
 • Koriander (optioneel) 

Zo maak je de Quesadilla met kip, roomkaas en jalapeno’s

Maak de kip

Start met het snijden van de kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 of 2 cm. Bak daarna de kipstukjes in een koekenpannetje met een beetje olijfolie. Voeg vervolgens een theelepel pittig gerookt paprikapoeder toe samen met een eetlepel komijnpoeder. Breng de kip op smaak met peper en zout.

Beleg de quesadilla

Smeer vervolgens een wrap in met een eetlepel roomkaas. Strooi een beetje geraspte kaas over de roomkaas. Verdeel daarna de stukjes gebakken kip over de wrap. Snijd plakjes jalapeño in kleine stukjes. Maak het zo pittig als je wil. Gebruik 2 a 3 pepers voor een beetje pittig of gerust een stuk meer voor meer pit.

Snipper een halve witte ui. Verdeel een kwart van de ui over elke wrap. Snijd als laatste een tomaat in kleine stukjes en verdeel ook de tomaat over de wraps. Sluit af met nog een beetje geraspte kaas. Leg daarna op elke belegde wrap een andere wrap.

Quesadilla’s bakken

Bak een voor een de quesadilla’s in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Hierbij hoef je geen boter of olie in de pan te doen. Doe de quesadilla in de koekenpan en leg vervolgens een deksel op de pan. Hierdoor blijft de warmte in de pan en kan de kaas smelten. Draai de quesadilla na 2 minuten bakken voorzichtig om. Bak als laatste de quesadilla ook nog even aan de andere kant.

Maak de guacamole

Snijd een avocado doormidden. Verwijder daarna de pit en snijd vervolgens de avocado helften in de schil in blokjes. Prak daarna met een vork de avocado. Voeg als laatste peper en zout toe samen met het sap van een halve limoen. Door het sap van de limoen verkleurt de guacemole ook niet.

Opdienen

Leg de quesadilla op een snijdplank of bord en snijd met een pizzasnijder de quesadilla in puntjes! Serveer vervolgens de quesdilla’s met kip, roomkaas en jalapeno’s met de guacamole, een partje limoen en fijngesneden koriander.

Wist je dat? We hebben ook een recept voor quesadillas met pulled chicken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *