Broodje met gerookte zalm en mierikswortelcrème

“Door Rutger”

Wij gebruiken dagelijks kruiden zoals koriander, peterselie en basilicum. Daarom leek het mij een goed en duurzaam idee om de kruiden maar zelf te gaan kweken. ” Project Kruidentuin” was geboren. Dus mooie bak gebouwd, een geïmproviseerd dakje gemaakt van een oud bureau. Helemaal mooi. De kruiden groeiden als kool! Ik was trots als een pauw en keek elke dag toch zeker 4x of de koriander al was gegroeid. 

Dit was voor korte duur. Ik weet niet wat voor kleur de vingers van Irene zijn, maar ze zijn in ieder geval alles behalve groen. Dus toen ik een paar dagen weg was met vrienden, kon ik wel zwaaien naar mijn mooie kruiden. Alles naar de filistijnen! Gelukkig is tuinkers een soort onkruid en had ik binnen een week weer een prachtige voorraad. En dat kwam net op tijd voor dit broodje met gerookte zalm en mierikswortelcrème.

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 eetlepels mierikswortel
  • 1 citroen
  • 4 radijsjes
  • Tuinkers
  • Brood 
Maak de mierikswortelcrème

Om te beginnen roer je de crème fraîche, Griekse yoghurt en mierikswortel los in een kommetje. Boen een citroen schoon onder de kraan. Rasp daarna met een rasp het gele gedeelte van citroen. Pers 1/3 van de citroen uit en voeg het citroensap toe aan de mierikswortelcrème. Maak de crème op smaak met zwarte peper.

De radijsjes

Maak de radijsjes schoon onder de kraan en verwijder het kroontje en kontje. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Beleg de broodjes

Snijd 2 plakken van het brood. Smeer op elke plak een ruime lepel van de mierikswortelcrème. Beleg de broodjes met plakjes gerookte zalm, de plakjes radijs en de tuinkers.

Serveer het broodje met gerookte zalm en mierikswortelcrème.

Kijk ook eens naar onze zalmspread voor op brood!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *