Crostini met vitello tonnato

Crostini met vitello tonnato

“Door Irene”

Hoi pap en mam, het weer is heerlijk en de camping is leuk! Ik ben weer eens hopeloos verbrand en Rutger probeert as we speak de barman met handen en voeten duidelijk te maken dat hij de halve finale van de Champions League NU moet uitzenden. Ik ga hem even helpen! Ps. Op de foto zien jullie crostini met vitello tonnato: kalfsvlees met tonijnmayonaise en kappertjes. Gaan we voor jullie maken als we terug zijn! Liefs, Rutger en Irene vanuit La France!

Ingrediënten voor +/- 10 tot 15 crostini 

 • Half stokbrood 
 • 1 teen knoflook 
 • 1 theelepel gedroogde oregano 
 • Olijfolie 

Voor de vitello tonnato 

 • 1 blikje tonijn (in olie)
 • Plakjes gebraden kalfsfricandeau (100 gram)
 • 1 eetlepel mayonaise 
 • 1 eetlepel Griekse yoghurt 
 • Halve citroen 
 • Rucola (30 gram) 
 • Appelkappertjes 
 • Kappertjes 

Zo maak je de crostini met vitello tonnato

 

Maak de tonijnmayonaise 

Laat eerst de tonijn goed uitlekken. Druk bijvoorbeeld met een vork de overtollige olie uit de vis. Doe daarna de uitgelekte tonijn in de beker van de staafmixer. Voeg vervolgens een eetlepel mayonaise en een eetlepel Griekse yoghurt toe. Rasp de schil van een halve citroen en gebruik het sap van één helft. Voeg verse zwarte peper toe en pureer de tonijnmayonaise tot een gladde saus met behulp van de staafmixer. 

Maak de crostini 

Snijd een half stokbrood in dunne schuine plakken van ongeveer 1 cm. Zet alvast een grillpan op het vuur zonder olie of boter. Pak dan een kommetje. Rasp hierin een teen knoflook, voeg 4 a 5 eetlepels olijfolie en de gedroogde oregano toe. Breng de olie op smaak met een beetje zout. Roer vervolgens met een kwastje de olie goed door. Strijk elk plakje stokbrood licht in met de kruidenolie. Grill daarna de broodjes in een hete grillpan zodat het brood knapperig wordt en er lichte grillstrepen ontstaan. 

Beleg de crostini 

Pak een mooie schaal of een houten plank en leg de getoaste crostini hierop. Pak een lepel en smeer op elke crostini een klein laagje tonijnmayonaise. Leg op elke crostini een paar blaadjes rucola. Daarna komt de kalfsfricandeau. Scheur de plakjes met je vingers en drapeer op elk crostini een plakje fricandeau. Tenslotte top je de crostini af met nog een klein lepeltje tonijnmayonaise én een appelkapper.

Serveer de crostini met vitello tonnato  

De crostini leent zich goed als borrelhapje bij een wijntje of een Aperol Spritz. Je kan de crostini ook serveren als voorgerecht. Of eventueel zelfs verschillende crostini maken.

Ook lekker: onze bruschetta met tomaatjes en basilicum!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *