Wraps met halloumi en avocadosaus

Wraps met halloumi en avocadosaus

“Door Rutger”

Met Irene door Frankrijk touren, staat gelijk aan: je dood schrikken wanneer Irene uit het niets vol in de ankers gaat en een u-turn maakt op een 80 weg. De aanleiding? Een gammel bordje: ‘BROCANTE’. Wat volgt: een ware zoektocht tussen de oude kasten en harnassen. Op zoek naar dat ene schaaltje, bordje of pannetje. “Is leuk voor de foto’s!” Maar who needs antieke rommel als je ook een wrap uit het vuistje kan eten? Zoals bijvoorbeeld deze wraps met halloumi en avocadosaus! Papiertje erom en hup, zo in de picknickmand. Die mand haal je overigens bij een Brocante in Frankrijk weet ik uit betrouwbare bron.

Ingrediënten

  • 1 pakje halloumi (250 gram)
  • 4 wraps 
  • 1 avocado 
  • Een halve limoen 
  • 1 teen knoflook 
  • Verse rode kool 
  • Wortelreepjes (peen julienne) 
  • IJsbergsla 
  • Maiskorrels 
Snijd de groenten 

Als eerste snijd je de groenten. Snijd de rode kool in dunne reepjes of gebruik hiervoor een mandoline. Je kan natuurlijk ook een zakje gesneden rode kool kopen. Hetzelfde geldt voor de wortel. Snijd dunne reepjes (julienne) van de wortel. En tot slot snijd je ook de ijsbergsla in dunne reepjes. Laat de mais vervolgens uitlekken voor gebruik. 

Maak de avocadosaus 

Snijd een avocado doormidden en verwijder de grote pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe de avocado in de maatbeker van de staafmixer. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe. Rasp een teentje knoflook en voeg ook toe aan de avocado. Maak de avocadosaus op smaak met verse zwarte peper en zout. Pureer vervolgens de saus fijn met behulp van een staafmixer. 

Bak de halloumi 

Snijd de verpakking open en laat het vocht weglekken in de gootsteen. Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Verwarm een koekenpan met een goede antiaanbaklaag en doe een eetlepel olie in de pan. Bak de plakjes halloumi in de koekenpan aan beide kanten. Zodra de halloumi aan beide kanten een krokant korstje heeft gekregen, is de kaas klaar. 

Beleg de wraps 

Schep een eetlepel avocadosaus op elke wrap. Smeer de saus goed uit met een lepel. Daarna kan je wraps beleggen. Doe de gesneden rode kool, wortelreepjes en de ijsbergsla op de wrap. Strooi wat maiskorrels over de wrap en sluit af met de gebakken halloumi. 

Serveer de wraps met halloumi en avocadosaus 

Vouw tenslotte de wraps dicht en zet de wrap vast met een satéprikker of vouw de wrap in vetvrij bakpapier zoals op de foto. Je kan de wraps op deze manier ook eenvoudig meenemen naar een picknick! 

Bekijk hier al onze Vega recepten

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *