Bloemkoolpizza met ricotta, gamba’s en chilivlokken

Bloemkoolpizza met ricotta, gamba’s en chilivlokken

“Door Irene”

Doei vakantie, hallo normaal werkend leven. Altijd even wennen he? Niet langer uitslapen en geen wijn meer bij de lunch. Deze vakantie waren we extreem lui en kwamen we niet veel verder dan boeken lezen aan het zwembad en pizza’s eten bij het camping restaurant. We moeten dan ook voorzichtig afkicken en aten daarom een gezonde(re) bloemkool pizza met ricotta, courgette, gamba’s en chilivlokken.

Ingrediënten voor 2 pizza’s

  • 2 bloemkoolpizza’s (Magioni)
  • 100 gram ricotta 
  • 2 tenen knoflook 
  • Halve citroen 
  • Halve courgette 
  • 16 gamba’s 
  • 6 cherrytomaatjes 
  • Parmezaanse kaas 
  • Chilivlokken 
De pizzabodem 

Bak de pizzabodem volgens de verpakking. De bloemkoolbodems van Magioni moeten eerst even in de oven worden voorgebakken. Bak de pizza volgens de verpakking zonder beleg. 

De ricotta 

Begin met het losroeren van de ricotta. Pers vervolgens 1 teen knoflook met een knoflookpers en doe de knoflook bij de ricotta. Boen een citroen schoon onder een kraan en rasp daarna de gele schil met een rasp. Doe de rasp en het sap van een halve citroen bij de ricotta. Maak de ricotta op smaak met verse zwarte peper en zout. 

De gamba’s 

Pers een tweede teen knoflook. Verhit een koekenpan op het vuur en voeg vervolgens een beetje olijfolie toe. Bak de gamba’s op hoog vuur voor 1 minuut samen met de knoflook. De gamba’s gaan nog in de oven en hoeven daarom niet helemaal gaar te zijn. Haal de gamba’s direct uit de pan om te voorkomen dat ze doorgaren. Leg de gamba’s apart. 

De courgette  

Snijd met een dunschiller (of kaasschaaf) dunne linten van een halve courgette. Sprenkel een heel klein beetje olijfolie, zout en citroensap over de courgettelinten als ware het een salade is. 

Beleg de pizza

Haal de pizzabodem uit de oven. Smeer de pizzabodem in met de op smaak gemaakte ricotta. Beleg de pizza met een riante laag ricotta. Leg vervolgens de courgettelinten op de ricotta. Verdeel ook de gamba’s over de pizza en snijd ten slotte de cherrytomaatjes doormidden en verdeel deze ook over de pizza. Top het geheel af met verse Parmezaanse kaas en chilivlokken. 

Bak de pizza

Bak de pizza in een oven op 200 graden voor 5 a 7 minuten tot de kaas is gesmolten en de tomaatje licht zijn gegrild. 

Bekijk ook eens onze andere pizza’s! Bijvoorbeeld een pizza met 5 kazen of een pizza met burrata.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *