Gebakken feta met honing en tijm  

Gebakken feta met honing en tijm  

“Door Irene”

Afgelopen weekend waren we met mijn ouders een paar dagen in Bergen, die in Noord-Holland, niet die in Noorwegen. We sliepen in een schattig en schilderachtig hotel en maakten een hoop kilometers op onze racefietsjes. Als we niet op de fiets zaten, smeerde Rutger vleesjus in z’n baard bij Loetje of stond ik bij een hek van de zoveelste villa te schreeuwen dat ik er wilde wonen. Na al dat eten en drinken deden we vanavond even makkelijk: gebakken feta met honing en tijm. Zo makkelijk, maar zo lekker.

 

Ingrediënten

  • Plak feta (200 gram)
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels honing
  • Tijm
Bloem

Haal de feta uit de verpakking en dep de kaas droog met een stukje keukenpapier. Wentel de feta door een beetje bloem. Zorg ervoor dat de feta aan alle kanten bedekt is met de bloem.

Bakken  

Zet een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur. Laat de pan goed heet worden. Doe vervolgens een scheutje olijfolie in de pan. Bak de gebloemde feta in de hete koekenpan. Bak de feta aan beide kanten ongeveer totdat er een goudbruin korstje ontstaat.

Honing & tijm

Doe een eetlepel honing in een ovenbestendig schaaltje en leg een paar takjes tijm in de honing. Leg de gebakken feta vervolgens bovenop de tijm en honing. Doe daarna nog een eetlepel honing over de feta. Zet de feta in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak de feta voor 5 tot 10 minuten. De honing gaat borrelen in de oven en vormt op die manier een lekker korstje rondom de feta.

Serveer de feta als voorgerecht of als borrelhapje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *