bloemkool pizza Mierikswortel Zalm

Bloemkoolpizza met frisse mierikswortel crème fraîche en gerookte zalm  

“Door Irene”

Op aanbevelen van Hussemusse en Sophie hebben we Ozark gekeken. Wat een goede tip! Helaas moeten we na 3 seizoenen afscheid nemen van familie Byrde en hun witwaspraktijken. We vallen nu een beetje in het zwarte-netflix-gat. We zijn dus haastig op zoek naar een nieuwe serie. En omdat het uitzoeken van een nieuwe serie bij ons ongeveer net zo veel tijd in beslag neemt als een gemiddeld seizoen, hebben we jullie hulp nodig! 

Welke serie moeten we zien? Netflix, Videoland? Beetje spannend? In ruil voor jullie tips krijgen jullie van ons een receptje voor een lekkere bloemkoolpizza met frisse mierikswortel crème fraîche en gerookte zalm.

Ingrediënten voor 1 pizza

  • 1 bloemkoolpizza
  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • Citroen
  • Halve rode ui
  • Kappertjes
  • Tuinkers
Bak de pizza

Voor deze pizza hoef je alleen de pizzabodem af te bakken. Bak de pizza in een voorverwarmde oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak de mierikswortel crème fraîche

Boen een citroen schoon onder een lopende kraan. Rasp met een fijne rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Het witte gedeelte van de schil is bitter, zorg ervoor dat je daarom alleen het gele gedeelte van de schil gebruikt. Doe de geraspte citroenschil in een kommetje samen met het sap van ongeveer 1/3 van de citroen. Doe vervolgens een eetlepel mierikswortel en 50 gram crème fraîche bij de citroen. Roer de saus los in een kommetje en voeg ook een beetje verse zwarte peper toe.

Beleg de pizza

Smeer de gebakken bodem in met een ruime laag van de mierikswortel crème fraîche. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Trek daarna de plakjes gerookte zalm los en verspreid de plakjes vis over de pizza. Snijd vervolgens een halve rode ui in dunne ringen. Top ten slotte de pizza af met kappertjes, de rode ui ringen en een beetje tuinkers.

Serveren

Serveer de bloemkoolpizza met frisse mierikswortel crème fraîche en gerookte zalm op een houten plank. Snijd de pizza eenvoudig in punten met een pizzasnijder.

Bekijk ook onze pizza met burrata óf onze pizza met 5 kazen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *