Radijsboter

Radijsboter

“Door Rutger”

Radijsboter is weer een dekmantel van Irene. Beetje doen alsof je groenten eet maar eigenlijk dikke lagen roomboter naar binnen werkt. Eerlijk is eerlijk, wel lekker! Met een beetje olijfolie maak je de boter extra luchtig en door de radijs heeft de boter een knapperige bite en klein bittertje. Lekker op brood, biefstuk of in de buik van een forel.

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter (gezouten)
  • 15 radijsjes
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Bieslook 
De boter

Laat eerst 125 gram roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd daarna de boter in kleine blokjes en doe de blokjes boter in een kommetje. Roer de boter los met een vork. 

De radijsjes

Snijd eerst de radijsjes van het loof af. Snijd daarna het kroontje en het kontje van de radijsjes met een scherp mesje. Was de radijsjes goed onder de kraan zodat er geen zand of vuil meer op de radijsjes zit. Doe vervolgens de radijsjes in een keukenmachine óf snijd de radijsjes met een scherp mes in hele kleine stukjes. Indien je kiest voor een keukenmachine, gebruik dan de “pulse” stand. Druk slechts een paar keer op de pulse stand zodat de radijsjes gehakt worden. Het moet geen moes of pap worden. Voeg de gehakte radijs bij de boter. 

Maak de boter op smaak

Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes. Voeg de bieslook toe aan de boter. Klop met een vork de radijs en bieslook goed door de boter. Voeg langzaam een beetje extra vierge olijfolie toe. Hierdoor wordt de boter extra smeuïg en lichter van smaak. Bovendien is de boter ook beter smeerbaar! 

Serveer de boter

De radijsboter is lekker op een vers gebakken brood of op een normale boterham met een plakje rosbief of rookvlees. De radijsboter past ook goed op een gebakken biefstukje of in het buikje van een forel! De boter is ook erg lekker bij deze frisse groene salade met groene groenten, munt en burrata!

*Eet je liever vegan? Vervang dan de roomboter door bijvoorbeeld een plantaardige boter zoals Flora Plant. Gebruik je geen gezouten boter maar een ongezouten versie? Voeg dan zelf nog zout toe. Je kan er dan ook voor kiezen om grof zeezout te gebruiken voor een extra bite! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *