De aller aller lekkerste nacho’s!

De aller aller lekkerste nacho’s!

“Door Irene”

Laatst aten we bij een strandtent de aller smerigste nacho’s ooit. Een bakje klamme tortillachips met net niet gesmolten kaas en een minuscuul bakje chilisaus. Het was echt om te janken. Hier daarom de aller aller lekkerste nacho’s!  Zo kan het dus ook. Loaded met avocado, ingemaakte rode uien, jalapeno en vet veel liefde.

Ingrediënten voor 1 grote bakplaat nacho’s 

 • 300 gram rundergehakt
 • Pittig gerookt paprikapoeder (halve eetlepel)
 • Komijnpoeder (halve eetlepel)
 • 1 teen knoflook
 • Mais (200 gram)
 • Zwarte bonen (200 gram)
 • 1 zak tortillachips
 • 2 rijpe tomaten
 • 1 avocado
 • Geraspte kaas (100 gram)
 • Zure room (200 gram)
 • Jalapenopeper (vers of ingelegd)
 • Chilisaus
 • Verse koriander
 • Lente ui
 • Limoen (optioneel)

Voor de ingemaakte rode uien

 • Azijn (100 ml)
 • Water (100 ml)
 • Suiker (2 eetlepels)
 • Jeneverbessen (stuk of 5)
 • Komijnzaad (halve eetlepel) 
De ingemaakte rode uien

Begin met de rode uien. Snijd de kontjes van de rode ui en verwijder de schil. Snijd de rode ui doormidden en snijd vervolgens de ui in dunne halve ringen. Doe de halve ringen in een weckpotje of bakje. Zet daarna een steelpannetje op het vuur. Doe de azijn en het water in de pan en voeg twee eetlepels suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat de suiker oplossen. Zet het vuur direct uit zodra de suiker is opgelost. Giet het azijn-watermengsel op de rode uien en voeg smaakmakers toe zoals jeneverbessen en komijnzaadjes. Laat de uien afkoelen buiten de koelkast.
*Je kan de rode uien goed bewaren in de koelkast. Bewaar de rode uien in het azijn-watermengsel voor ongeveer één week in een afgesloten pot.

Het gehakt

Zet een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op het fornuis. Verwarm de pan en voeg een klein scheutje olie toe. Bak het gehakt rul in de pan. Voeg pittig gerookt paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak de kruiden even mee. Voeg ook een geraspte teen knoflook toe en maak het gehakt op smaak met verse zwarte peper en (een beetje) zout. Doe de zwarte bonen en mais er bij en verwarm kort mee.

Snijd de groenten

Vervolgens snij je de tomaat in kleine blokjes en leg je ze apart. Snijd ook de lente uitjes in kleine stukjes en snijd de koriander fijn. Snijd ten slotte de avocado in de schil in kleine blokjes en schep de blokjes uit de schil met een lepel. Sprenkel eventueel een beetje limoensap over de avocadoblokjes zodat deze blokjes niet verkleuren.

Maak de nacho’s!

Pak een grote bakplaat. Leg op de bodem van de bakplaat een op maat geknipt stukje vetvrij bakpapier. Verspreid de helft van de nacho’s over de bakplaat. Verdeel daarna het gehakt met de mais en bonen over de tortillachips. Verdeel de helft van de tomaat en strooi vervolgens een beetje kaas over de chips. Verspreid vervolgens de tweede helft van de nacho’s. Top de nacho’s af met nog een beetje geraspte kaas. Zet de nacho’s in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 5 a 8 minuten of tot de kaas is gesmolten.

De toppings

Haal de nacho’s uit de oven. Verdeel de blokjes avocado over de nacho’s. Pak daarna een lepel en schep beetjes zure room her en der in de nacho’s. Dan kom de ingemaakte rode uien. Schep met een vork de ingemaakte rode uien uit de weckpot en verdeel de rode uien over de hoopjes zure room. Schenk een beetje chilisaus over de nacho’s en snijd een jalapenopeper in dunne plakjes. Verspreid de plakjes over de nacho’s. Als aller laatste strooi je de verse koriander én de lente uitjes over de nacho’s.

Serveer de nacho’s

Serveer de nacho’s op de bakplaat. Zet een fles chilisaus op tafel en serveer eventueel een paar partjes limoen bij de nacho’s. Drink er een lekker koud Mexicaans tequila biertje bij! 

Nacho’s, ook lekker bij de chili con carne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *