Mihoensalade met biefstukreepjes en mango

Mihoensalade met biefstukreepjes en mango

“Door Irene”

Afgelopen dinsdag heb ik voor het eerst gesport met een personal trainer bij de nieuwe sportschool Hardwerk. Super leuk, maar man wat een spierpijn! Gister kon ik al nauwelijks uit de massagestoel van de schoonheidsspecialist komen, vandaag is het nóg erger en voelt zelfs het bewegen van mijn muis als een complete workout.

Dan het eten. De mango’s zijn in de bonus bij de AH en dat bracht ons bij deze mihoensalade met biefstukreepjes en mango! Joe!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 biefstukken
  • Klont roomboter
  • Peultjes (150 gram)
  • Sojaboontjes (150 gram)
  • 1 mango
  • Halve komkommer
  • Taugé (100 gram)
  • Mihoen (125 gram)
  • 1 Spaanse peper
  • Verse koriander
  • Ongezouten pinda’s  

Voor de dressing

  • 4 eetlepels chilisaus
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels sushiazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Verse gember (halve duim)
Bak de biefstukken

Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Zet een koekenpan met een dikke bodem op het vuur. Verwarm de pan en laat hem goed heet worden. Doe een scheut olijfolie in de pan en leg de biefstukken in de pan. Schroei de biefstuk op hoor vuur aan beide kanten dicht. Kruid de biefstuk in de pan met peper en zout. Zet het vuur lager zodra de biefstukken aan beide kanten zijn dichtgeschroeid. Voeg een klont boter toe en zet het vuur iets lager. Bak de biefstukken medium-rare en haal de biefstukken uit de pan zodra ze voldoende gebakken zijn. Leg de gebakken biefstukken op een bord en dek het vlees af met aluminiumfolie.

Blanceer de sojabonen en de peulen

Zet een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Strooi wat zout in het water en blancheer vervolgens de sojabonen en de peulen in kokend heet water voor ongeveer 1 minuut. Schep met een schuimspaan de sojaboontjes en de peultjes uit het kokend water en spoel de groenten direct koud onder een koude kraan. Hierdoor blijven de groenten mooi groen en garen ze niet verder, de groente blijft zo lekker knapperig. Zet de groenten apart.

De mihoen

Breng de pan met kokend water opnieuw aan de kook. Leg de mihoen in het kokend water en zet het vuur uit zodra de mihoen in het water ligt. Doe de deksel op de pan en wel de mihoen volgens de verpakking voor enkele minuten. Giet de mihoen af en spoel ook de mihoen koud onder een kraan. Zo voorkom je dat de mihoen aan elkaar plakt.

Snijd de mango

Schil de mango met een dunschiller. Snijd met een schilmesjes langs de pit en snijd de mango in dunne plakken. Leg de mango opzij.

De komkommer

Snijd het kontje van de komkommer. Pak een spiraalsnijder en snijd de komkommer in dunne slierten.

Maak de dressing

Giet in een kommetje 4 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sushiazijn en een eetlepel sesamolie. Snijd een citroen doormidden en pers het sap uit beide helften. Rasp vervolgens een beetje gember (ongeveer een halve duim) en voeg de gember toe aan de dressing. Roer de dressing goed door.

Snijd de biefstukken

Haal de biefstukken onder het aluminiumfolie vandaan. Snijd met een scherp mes zonder kartels het vlees in dunne repen van ongeveer een halve centimeter dik.

Maak de borden op

Verdeel de mihoen en de slierten komkommer over de borden. Verdeel de sojaboontjes en de peultjes over de borden. Leg op elk bord een aantal plakjes biefstuk en mango. Maak de borden af met verse koriander, een fijn gesneden Spaanse peper, rauwe taugé en ongezouten pinda’s.
Schep tenslotte de chili-dressing voorzichtig over de mihoensalade. Serveer de mihoensalade met biefstukreepjes en mango!
 

Zin in een andere salade? Kijk dan eens hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *