Bagel Rookkippetje à la Bagels & Beans

Bagel Rookkippetje à la Bagels & Beans

“Door Rutger”

Al wekenlang zeurde Irene dat ze zo’n zin had in een “Bagel Rookkippetje à la Bagels & Beans“. Ik had geen idee wat ik me hierbij moest voorstellen en dit soort dingen gaan dus bij mij het ene oor in, het andere oor weer uit. Dus toen ik een broodje met een gat erin voorgeschoteld kreeg ging er bij mij geen lampje branden. Lang verhaal kort: ik luister nooit, dit is een bagel, SUPER LEKKER.

Ingrediënten voor 2 bagels

  • 2 bagels  
  • Roomkaas (naturel)  
  • Gerookte kipfilet (100 gram)  
  • Avocado (halve) 
  • Rucola  
  • Verse pesto  
  • Pijnboompitten (20 gram)  
Verwarm de bagels

Verwarm de bagels even kort in de oven zodat of onder een panini-ijzer zodat ze lekker warm worden. Snijd daarna de bagels doormidden met een broodmes.

Beleg de bagels

Beleg de onderkant met een ruime laag roomkaas. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en verdeel de plakjes kip over de roomkaas. Snijd daarna een rijpe avocado in tweeën. Gebruik de helft van de avocado zonder pit. Berg de andere helft met pit op.
Snijd de avocado in de schil in dunne repen. Schep daarna met een lepel de plakjes eenvoudig uit de schil. Verdeel de plakjes avocado over de kip. Sluit de bagel af met een beetje rucola en schep kleine hoopjes verse pesto over de rucola.

De pijnboompitten  

Rooster de pijnboompitten in een koekenpannetje zonder olie of boter. Beweeg de pan regelmatig om te voorkomen dat de pijnboompitten verbranden. De pijnboompitten zijn klaar als ze goudbruin zijn geworden. Tip: blijf bij de pan want ze verbranden erg snel! 
Strooi de geroosterde pijnboompitten als laatste over de bagel. En zo heb je een bagel Rookkippetje à la Bagels & Beans 

 Bij de Bagels & Beans gebruiken ze een groene pesto op basis van rucola. Wil je zelf een rucolapesto maken? Kijk dan een naar ons recept voor rucolapesto! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *