Gezond bananenbrood met pinda’s

“Door Irene”

Joehooooi Corona update! Geen paniek, de test was negatief! Hebben mijn ouders voor niks onze weekboodschappen gedaan. Maar bedankt mam, voor de brede selectie aan koekjes en de fles likeur, die wij overigens niet op de boodschappenlijst hadden staan, maar die zeker welkom was!  

Dan een recept voor een gezond bananenbrood met pinda’s én pindakaas! Ideaal voor al je bijna-rotte bananen. Serieus, verkleuren die banen bij jullie ook in 1 dag van groen-en-zo-hard-als-een-baksteen naar bruin-en-zachte-prut?

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 5 bananen (1 voor garnering)  
  • 5 dadels  
  • 2 eieren  
  • Snufje zout 
  • Kaneel (halve eetlepel) 
  • Pindakaas (1 eetlepel)  
  • Havermout (140 gram) 
  • Speltmeel (70 gram)  
  • Geraspte kokos (3 eetlepels)  
  • Ongezouten pinda’s (3 eetlepels)  
Voorbereiden  

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een cakevorm met keukenpapier.  

Het beslag  

Doe vier bananen in een blender. Voeg de vijf dadels toe samen met de twee eieren. Voeg kaneel en een snufje zout toe. Schep een eetlepel pindakaas erbij en voeg tenslotte de 120 gram havermout en 70 gram speltmeel toe. Maal alles fijn in de blender. Schep daarna de pinda’s en de geraspte kokos door het beslag.  

Afmaken  

Giet het beslag in de cakevorm. Verdeel met een pannenlikker het beslag gelijkmatig over de vorm. Snijd de vijfde banaan in de lengte doormidden. Leg de twee helften met het snijvlak naar boven in het beslag.  

Bak het bananenbrood  

Zet het bananenbrood in het midden van de voorverwarmde oven. Bak het bananenbrood in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.  

Serveer het bananenbrood  

Laat het bananenbrood met pinda’s even afkoelen. Til daarna het bananenbrood met het bakpapier uit de cakevorm. Snijd dikke plakken van het brood. Het bananenbrood is ook lekker met een beetje pindakaas of notenpasta.  

Invriezen  

Wist je dat je rijpe bananen goed kan invriezen? Haal de rijpe banaan uit de schil en snijd de banaan in stukjes. Doe de banaan in een zipbag in de vriezer. Ideaal voor in een smoothie of voor bananenbrood. Het bananenbrood zelf kan je overigens ook goed invriezen. Snijd het bananenbrood alvast in plakken en verpak de plakken apart. Zo kan je ’s ochtends een plakje uit de vriezer vissen en het bijvoorbeeld meenemen naar je werk.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *