Feta uit de oven met kalamata olijven

“Door Rutger”

VRAAGJE! We hebben jullie tips nodig! Halverwege november hebben Irene en ik een weekje vrij. En we willen graag een paar nachtjes weg in eigen land! Wie heeft er tips? Leuke activiteiten, toffe musea of fijne slaapplekken! Vorig jaar in november zaten we in Athene. Maar aangezien Griekenland niet per se heel handig is nu, vraag maar aan Lex & Max, blijven wij maar netjes in eigen land. We halen de ouzo en de feta hier wel heen!

Ingrediënten 

  • Feta (1 plak a 200 gram) 
  • 4 zongedroogde tomaten  
  • Kalamata olijven
  • Ingelegde groene pepers  
  • Olijfolie  
  • Oregano (halve eetlepel)  
  • Chilivlokken (theelepel)  

Haal vier zongedroogde tomaatjes uit een potje en leg de tomaatjes rondom de feta. Doe hetzelfde met de ingelegde groene pepers. Schenk een beetje olijfolie van de zongedroogde tomaten bij de feta. Strooi de kalamata olijven ook rondom de feta. Schenk tenslotte nog een beetje olijfolie in het ovenschaaltje zodat de feta in een ruime bodem olie ligt.  

Strooi als laatste de oregano, chilivlokken en verse zwarte peper over de feta. Bak de feta in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten. Serveer de feta met versgebakken brood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *