Bunny Chow Rundvlees

Bunny Chow met rundvlees uit de slowcooker

“Door Rutger”

Toen er in de jaren ‘40 een groot aantal Indiase migranten in Zuid-Afrika werkten, heerste er veel apartheid. De Indiase migranten mochten er bijvoorbeeld niet de restaurants in. Daarom werd de Bunny Chow zo gemaakt dat deze als take-away werd verkocht. De curry met aardappel werd dan ook geserveerd in een uitgehold witbrood dat diende als bord.  

Wij raakten geïnspireerd door deze Zuid-Afrikaanse curry met Indiase invloeden. Van streetfood naar slowcooker. Van Zuid-Afrika naar Grunn.  

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

 • Witte ui (1 grote)   
 • Knoflook (2 tenen)  
 • Gember (duimstuk)  
 • Venkelzaad (1 theelepel)  
 • Komijnzaad (1 theelepel)  
 • Garam massala (1 theelepel)  
 • Kurkuma (1 theelepel)  
 • Korianderpoeder (1 theelepel) 
 • Cayennepeper (1 theelepel)  
 • Rundvlees (500 gram)  
 • Kardemon (3 peulen)  
 • Kaneelstok (1 stokje)  
 • Steranijs (3 stuks)  
 • Tomaten (2)  
 • Appelzijn  
 • Water (100 ml)  
 • Groene peper  
 • Bruine suiker (1 eetlepel)  
 • Kruimelige aardappel (4 kleine)  
 • Bruine bollen  
Ui, knoflook en gember  

Snipper een ui en snijd de ui in grote stukken. Doe de ui in een keukenmachine samen met de twee tenen knoflook. Schil de gember en snijd de gember in plakjes. Doe de plakjes gember ook in de keukenmachine. Maal de ui, knoflook en gember fijn. Zet een pan met een goede antiaanbaklaag op het vuur. Doe drie eetlepels (zonnebloem)olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.  

De specerijen  

Doe het venkelzaad, komijnzaad, de garam massala, kurkuma, korianderpoeder en de cayennepeper bij de gemalen ui, knoflook en gember. Bak de specerijen mee en voeg eventueel nog een beetje zonnebloemolie toe.  

Het rundvlees  

Gebruik rundvlees om te stoven. Denk bijvoorbeeld aan sukadelappen of riblappen. Snijd het vlees in stukken van zo’n 4 cm. Bak het vlees mee in de pan met de specerijen. Schroei het vlees rondom dicht.  

Vul de slowcooker  

Schep het vlees en de kruiden in de slowcooker. Doe de kardemonpeulen, steranijs en de kaneelstok in het geheel bij het vlees. Snijd twee tomaten in stukken en voeg de tomaat toe. Schenk een scheutje appelazijn bij het vlees samen met 100 ml (warm) water. Zet de slowcooker aan op de hoge stand voor 3,5 uur.  

Maak de bunny chow op smaak 

Proef na drie uur de bunny chow. Maak de stoofschotel op smaak met peper en zout of bouillonpoeder toe. Voeg desgewenst een lepel bruine suiker toe. Voeg eventueel naar smaak groene peper toe. Houd je van pittig? Gebruik dan de hele groene peper mét pitjes.  

De aardappels  

Schil vier kleine kruimelige aardappels met een dunschiller. Snijd de aardappel in vieren en voeg de rauw aardappel toe aan de bunny chow. Zet de slowcooker nog 1,5 uur op de lage stand totdat de aardappels gaar zijn en het rundvlees uit elkaar valt.  

Serveer de bunny chow  

Snijd de bovenkant van een brood. Hol het brood uit en vul het brood met de bunny chow.
Garneer de bunny chow met fijngesneden koriander en (cherry) tomaatjes.  

Serveer eventueel een salade met geraspte wortel en ingelegde groenten als tegenhanger van de bunny chow 

Bekijk hier al onze recepten uit de slowcooker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *