Door Irene

Je kan het niet gemist hebben. Afgelopen week koos Amerika een nieuwe president. Oh boy, wat een heisa he? Waarschijnlijk kerft Trump – as we speak – met een schaar zijn naam in het tafelblad van The Oval Office. Of kladdert hij met een benzinestift “Trump was here” op de deur van zijn kantoor. Een gemiddelde puber gedraagt zich meer volwassen.  

We blijven even in Amerika met een nieuwe #swiepswoepswap. Prinses @mandyandmore was terug van haar wittebroodsweken en koppelde ons deze maand aan Kokkerellen met Suus. Ik durf te wedden dat Suzanne de presidentsverkiezingen ook nauw heeft gevolgd. Want als deze juf niet voor de klas staat, reist ze graag af naar The USA. Op haar blog staan dan ook veel Amerikaanse klassiekers zoals Mac ’n Cheese, sloppy joe’s of kipnuggets.  

Wij swiepten haar kippenvleugels met barbecue rub en dip van blauwe kaas. En met succes! De barbecue rub is een schot in de roos en stond vandaag al voor de 2e keer deze week op het menu. 

Ingrediënten 

 Ingrediënten voor 1 potje barbecue rub

  • Bruine basterdsuiker (70 gram)  
  • Pittig gerookt paprikapoeder (1 eetlepel)  
  • Knoflookpoeder (1 eetlepel)  
  • Uienpoeder (1 eetlepel)  
  • Mosterdpoeder (1 eetlepel)  
  • Kaneel (1 theelepel)  
  • Zout (1 theelepel)  
  • Peper (1 theelepel)  

 En verder  

  • kippenvleugels (1 kilo, ongekruid)  
  • Pittige blauwe kaas (40 gram, bv. danablue 
  • Crème fraîche (125 gram)  
  • Mayonaise (1 eetlepel)  
  • Peper en zout  
Kippenvleugels BBQ RUB met Blauwe kaas dip
Kippenvleugels BBQ RUB met Blauwe kaas dip
Voorbereiden  

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

Maak de barbecue rub

Weeg 70 gram donkere basterdsuiker af. Doe de basterdsuiker in een weckpot samen met het pittig gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterdpoeder, kaneel en peper en zout. Schud alles goed door elkaar.  

Kruid de kippenvleugels  

Schep met een lepel een deel van de barbecue rub over de kippenvleugels. Voeg één eetlepel olijfolie toe aan de kip. Hussel vervolgens met je handen de kippenvleugels totdat elke kipvleugel bedekt is met een laag barbecue rub en olijfolie.  Bekleed daarna een bakplaat met keukenpapier en leg de kippenvleugels met barbecue rub op het bakpapier.  

Bak de kippenvleugels  

Doe de bakplaat met de kippenvleugels in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de kippenvleugels in 25 minuten gaar.  

Blauwe kaasdip  

Maak ondertussen de blauwe kaasdip. Doe de blauwe kaas in een kommetje en roer de kaas los samen met crème fraîche en een eetlepel mayonaise. Breng de blauwe kaasdip op smaak met peper en zout.  

Serveer de kippenvleugels  

Haal de kippenvleugels uit de oven. Serveer de kippenvleugels met barbecue rub en dip van blauwe kaas. Lekker met bijvoorbeeld een gepofte aardappel en een simpel ijsbergslaatje.  

Bewaar de barbecue rub in een gesloten potje op een donkere plek. Met deze hoeveelheden kan je ongeveer 2 kilo kippenvleugels kruiden.  

Kippenvleugels BBQ RUB met Blauwe kaas dip
Kippenvleugels BBQ RUB met Blauwe kaas dip

Laat een reactie achter