Vegetarische quiche met pompoen, kastanjechampignons, spinazie en feta_web1

Vegetarische quiche met pompoen, kastanjechampignons, spinazie en feta

“Door Rutger”

WEEKEND! Op dinsdag? Jup! We hebben de komende dagen vrij want in één klein moment van onoplettendheid had Irene weer een hotel geboekt. De komende dagen zitten we in het mekka van de lage landen: de Veluwe! We slapen bij Van der Valk en omdat we zeker geen 3 dagen schnitzels willen eten in het hotelrestaurant hebben we jullie tips nodig! Wie heeft restauranttips in Arnhem voor afhaal of bezorgen? En corona-proof tips voor leuke uitjes of bezienswaardigheden zijn ook welkom!  

 ? Vegetarische quiche met pompoen, kastanjechampignons, spinazie en feta

Ingrediënten voor 1 quiche 

 • Quichedeeg (vers, 1 rol)  
 • Pompoen (1/4, hokkaido pompoen 
 • Kastanjechampignons (250 gram)  
 • Knoflook (1 teen)  
 • Verse spinazie (100 gram)  
 • Feta (25 gram)  
 • Peterselie (om te garneren)  

 Vulling  

 • Eieren (4 stuks)  
 • Geraspte kaas (200 gram)  
 • Crème fraîche (125 gram)  
 • Ricotta (125 gram)  
 • Paprikapoeder (1 theelepel)  
 • Cayennepeper (mespunt)  
 • Feta (25 gram)  
Voorbereiden  

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak een quichevorm. Wij gebruikten een quichevorm met een diameter van 24 cm.  

De pompoen 

Snijd een kwart van de pompoen af. Schep daarna met een lepel de pitjes uit de pompoen. Snijd vervolgens met een groot en scherp mes de kwart van de pompoen in halve maantjes van ongeveer één cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoen manen op het bakpapier. Breng de pompoen op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie. Hussel de pompoen zodat de pompoen overal bedekt is met de olie. Rooster de pompoen in het midden van de oven op 190 graden voor ongeveer 8 minuten. Haal daarna de pompoen uit de oven, maar laat de oven aan staan.  

De quichevorm  

Vet de quichevorm is met boter en een kwastje. Vet zowel de bodem als de randen in om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol daarna het deeg uit over de vorm en druk het deeg met je vingers in de vorm. Snijd het overtollige deeg met een schilmesje weg.   

De champignons en spinazie  

Snijd de kastanjechampignons in vieren. Zet een koekenpan op het vuur en bak de kastanjechampignons met een beetje boter. Rasp een teentje knoflook en voeg de knoflook toe aan de champignons. Breng de champignons op smaak met peper en zout. Voeg daarna twee handen verse spinazie toe en laat de bladspinazie slinken in één minuut. Schep de champignons met de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht uit de groenten.  

De vulling  

Doe vier eieren in een maatbeker samen met de crème fraîche, ricotta en de geraspte kaas. Verkruimel ook de helft van de feta door de vulling (25 gram). Voeg tenslotte peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar met een garde.  

Vul de quichevorm  

Schep eerst de uitgelekte champignons en spinazie in de met deeg bedekte quichevorm. Schenk daarna het ei-kaas mengsel over de champignons en spinazie. Verdeel het mengsel en de kaas gelijkmatig over de quichevorm. Leg daarna de geroosterde pompoen in een cirkel op de quiche.  

Verkruimel als laatste de andere helft van de feta over de pompoen.  

Bak de quiche  

Zet de quiche in het midden van de oven. Bak de quiche in een voorverwarmde oven van 190 graden voor ongeveer 20 minuten. De quiche is klaar zodra de bovenkant goudbruin kleurt.  

Serveer de quiche  

Haal de quiche met pompoen, kastanjechampignons, spinazie en feta uit de oven. Serveer de quiche met fijn gesneden peterselie.  

Bekijk ook eens onze spinazie-kaastaart  

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *