Blubsandwich (Clubsandwich met tonijn en zalm)

Blubsandwich (Clubsandwich met tonijn en zalm)

“Door Rutger”

Ingrediënten voor 2 sandwiches

Voor de tonijnsalade  

 • Tonijn (1 blikje)  
 • Yoghurt (1 eetlepel) 
 • Mayonaise (1 eetlepel)  
 • Rode ui  
 • Gele paprika (1/4)  
 • Kappertjes (1 eetlepel)  
 • Dille (1 eetlepel)  

 Voor de zalm met limoenmayo 

 • Gerookte zalm  
 • Mayonaise (1 eetlepel)  
 • Griekse yoghurt (2 eetlepels)  
 • Limoen  
 • Sla  
 • Brood (6 plakken) 
 • Komkommer 
De tonijnsalade  

Laat een blikje tonijn uitlekken in een vergiet. Druk met een lepel het overtollige vocht uit de tonijn. Doe de tonijn in een kommetje en voeg een eetlepel mayonaise en een eetlepel Griekse yoghurt toe. Snipper een rode ui in kleine stukjes en snijd daarna een kwart van een gele paprika in kleine stukjes. Voeg als laatste de kappertjes en dille (vers of gedroogd) toe aan de tonijn en meng alles door elkaar. Maak de tonijnsalade op smaak met verse zwarte peper.  

De limoenmayo  

Doe een eetlepel mayonaise en twee eetlepels Griekse yoghurt in een kommetje. Rasp de schil van een (schoongeboende) limoen. Gebruik alleen het groene van de schil want het witte gedeelte is bitter van smaak. Voeg de limoenrasp toe aan de mayonaise en Griekse yoghurt. Snijd de limoen doormidden en pers één helft. Voeg het limoensap toe en maak de limoenmayo op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.  

De broodjes beleggen

Beleg één plak brood met sla en tonijnsalade. Beleg een ander plak brood met de limoenmayonaise, gerookte zalm en sla. Leg het broodje met de zalm op het broodje met de tonijnsalade. Doe hier ook de plakjes komkommer tussen. Top de clubsandwich af met nog een snee brood. Steek twee satéprikkers in de clubsandwich en snijd met een scherp mes de clubsandwich diagonaal doormidden.  

Serveer de Blubsandwich (clubsandwich met tonijn en zalm) als lunch 

Bekijk hier al onze lunchrecepten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *