Door Rutger

Wat andere mensen met hun trouwdag of geboorte van een kind, dat heb ik met semi-zongedroogde tomaten. Onvoorwaardelijke liefde. Sinds we deze tapenade van semi-zongedroogde tomaatjes voorgeschoteld kregen bij vrienden wist ik het zeker: vanaf nu is geen hapjesavond meer compleet zonder deze tapende. Wat mag er van jullie echt niet ontbreken tijdens een hapjesavond?

Ingrediënten voor 1 potje tapenade
  • Semi-zongedroogde tomaatjes (125 gram)  
  • Parmezaanse kaas (40 gram) 
  • Pijnboompitten (20 gram)  
  • Knoflook (half teentje)  
  • Crackers of toastjes  
Tapenade van semi-zongedroogde tomaatjes
Maak de tapenade van semi-zongedroogde tomaatjes 

Haal de semi-zongedroogde tomaatjes uit de olie met een vork en doe de tomaatjes in een keukenmachine. Bewaar de olie van de tomaatjes. Rasp de Parmezaanse kaas fijn (of snijd de kaas in kleine stukjes) en voeg de kaas toe aan de tomaatjes. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Blijf bij de pan want de pijnboompitten verbranden snel. Doe vervolgens de geroosterde pijnboompitten ook in de keukenmachine. Voeg naar smaak een klein beetje verse knoflook toe. Maal de tapenade vervolgens op de “pulse” stand zodat de tapenade nog een beetje grof blijft. Giet beetje bij beetje (ongeveer 2 eetlepels) de olie van de semi-zongedroogde tomaatjes bij de tapenade tot er een mooie substantie ontstaat.  

Serveer de tapenade van semi-zongedroogde tomaatjes met toastjes.  

Tapenade van semi-zongedroogde tomaatjes

Laat een reactie achter