Turkse tosti met chilimayo

Turkse tosti met chilimayo

“Door Irene”

Toen ik nog studeerde belande ik regelmatig na een avondje stappen bij de shoarmazaak. Ik bestelde dan vaak een Turkse tosti (of een hele pizza, ja hoor). De volgende dag was het vooral de knoflooksaus die je herinnerde aan de Turkse tosti. Inmiddels ben ik er achter dat een Turkse tosti dus ook echt lekker is als je geen 15 bier hebt gedronken.

Het studentenleven heb ik al enkele jaren verruild voor een “burgerleven”. En met de komst van corona zijn de stapavondjes sowieso compleet verdwenen. En dus zit er niks anders op dan thuis Turkse tosti’s te maken. Onze Turkse tosti bevat overigens roomkaas, waardoor de tosti nóg lekkerder is.

Ingrediënten voor 2 personen

  • Een half Turks brood
  • Kruidenroomkaas
  • 4 Plakken kaas
  • Sucuk (pittige Turkse worst)
  • 1 Tomaat
  • 1 Rode ui
  • 2 Eetlepels mayonaise
  • 2 Eetlepels chilisaus 
Het Turks brood

Snijd een Turks brood door de midden. Gebruik één helft van het brood. Snijd deze helft in twee stukken zodat je twee kwarten hebt. Snijd vervolgens de twee kwarten met een mes in zodat je het brood kan openvouwen.

Beleg het brood

Smeer een dikke laag kruidenroomkaas op de onderste helft van het Tursk brood. Leg vervolgens een plak kaas op de roomkaas. Snijd plakjes sucuk af en leg dit op de kaas. Snijd een rode ui en een tomaat in dunne plakken en leg een beetje tomaat en ui op de sucuk. Sluit tenslotte af met nog een plak kaas. Doe de bovenkant van het Turks brood op het beleg.

De saus

Simpeler kan niet! Roer mayonaise en chilisaus door elkaar.

Bak de Turkse tosti

Leg de Turske tosti onder een hete paninigrill en grill de tosti tot de kaas is gesmolten. Heb je geen paninigrill? Dan kan je de tosti ook in de oven leggen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de tosti in 5 minuten.

Serveer de Turske tosti

Haal de Turske tosti uit de oven of onder de paninigrill vandaan. Serveer de Turske tosti met de chilimayonaise.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *