Door Irene

#durftevragen kersteditie! Hoe vaak moet je de kerstboom water geven? En stel dat we die boom tot 1 maart willen laten staan, zijn we dan sociale paria’s? En waarom hebben wij geen kerstrecepten? Die hebben we wel! Bij deze: Kerstadilla’s met pittig gehakt en avocado. Nu jij weer. 

Ingrediënten voor 16 puntjes
  • 4 wraps  
  • 100 gram gemengd gehakt  
  • 1 eetlepel pittig gerookt paprikapoeder 
  • 1 eetlepel komijnpoeder  
  • 100 gram zwarte bonen  
  • 100 gram mais  
  • Worcestersaus (optioneel) 
  • 1 avocado  
  • 1 tomaat  
  • 60 gram geraspte kaas  
  • Chilisaus
Quesadilla met pittig gehakt en avocado
Maak de vulling  

Bak om te beginnen het gehakt rul in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Bak het gehakt en voeg 1 eetlepel pittig gerookt paprikapoeder en 1 eetlepel komijnpoeder toe. Spoel ondertussen 100 gram zwarte bonen om onder de kraan. Voeg de zwarte bonen toe aan het gehakt. Doe vervolgens ook het mais bij het gehakt en de bonen. Maak het gehakt op smaak met peper, zout en een beetje worcestersaus (optioneel). Doe het gehakt in een kommetje en zet opzij. Maak de koekenpan schoon met een keukenpapiertje. Zet de pan weer terug op het vuur.  

Beleg de wraps 

Naast het gehakt vul je de wraps met tomaat, kaas en avocado. Snijd daarom de tomaat en avocado in kleine blokjes. Leg vervolgens een wrap in de warme koekenpan.  

Als eerste strooi je een beetje geraspte kaas op de wrap. Verdeel vervolgens het gehakt, de tomaat en de avocado over de wrap. Sluit af met nog wat geraspte kaas en leg er een andere wrap bovenop.  

Bak de wraps 

Doe de quesadilla in de koekenpan en leg een deksel op de pan. Hierdoor blijft de warmte in de pan en kan de kaas smelten. Draai de quesadilla na 2 minuten bakken voorzichtig om. Bak de quesadilla ook nog even aan de andere kant. 

Serveren  

En dan serveren maar! Haal de quesadilla met pittig gehakt en avocado uit de pan. Snijd eenvoudig met een pizzasnijder de wraps in punten, bijvoorbeeld 8 per wrap.
Serveer de quesadillapuntjes met chilisaus en een Mexicaans biertje.  

Quesadilla met pittig gehakt en avocado

Laat een reactie achter