Lamsgehaktballetjes met cannellinibonen in tomtatensaus met burrata

Lamsgehaktballetjes met cannellinibonen in tomtatensaus met burrata

“Door Irene”

Waaaaah ik ben helemaal in m’n nopjes, want tussen de middag hebben we een rondje gewandeld in de zon! Patsboem, heel de wereld leek opeens best wel weer oke! Nog even en dan hangen we gewoon weer chill op een terras met een fles wijn en bitterballen. Joe! Nog even volhouden vrienden! 

Tot die tijd maken we echt weinig mee. De enige afwisseling die het leven momenteel brengt is de vraag of we de “lunchwandeling” vandaag linksom of rechtsom doen. Maaaaar dit weekend staat er iets leuks op de planning: een puzzeltocht door het Grunninger Platteloand. Vét veel zin in! 

Dan het voedsel! Ik verzin tegenwoordig recepten om burrata heen zodat ik een excuus heb om deze creamy mozzarella te kunnen eten. Bij deze: Lamsgehaktballetjes met cannellinibonen in tomatensaus met burrata!

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes  

 • Lamsgehakt (of rundergehakt, 300 gram) 
 • Knoflook (1 teen) 
 • Uienpoeder (1 theelepel) 
 • Oregano (1 eetlepel) 
 • Pittig gerookt paprikapoeder (1 theelepel) 
 • Worcestersaus (1 theelepel) 
 • Peper en zout  

Voor de tomatensaus  

 • Knoflook (1 teen) 
 • Ui (1)  
 • Oregano (1 eetlepel)  
 • Pittig gerookt paprikapoeder (1 theelepel)  
 • Witte of rode wijn (150 ml)  
 • Roma tomaten (2)  
 • Passata (250 ml)  
 • Cannellini bonen (blikje á 175 gram) 
 • Burrata (1 bol)  
 • Lekker brood om mee te dippen  
 • Verse peterselie (optioneel)  
Maak de lamsgehaktballetjes  

Doe het gehakt in een kom. Voeg één teen geperste knoflook toe samen met uienpoeder, oregano, pittig gerookt paprikapoeder en peper en zout. Voeg ook een beetje ook worcestersaus toe. Kneed het deeg met schonen handen en maak er kleine gehaktballetjes van zo’n 3 a 4 cm doorsnede. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een pan met een beetje olijfolie.   

Maak de tomatensaus  

Pers een teen knoflook en snipper een ui. Fruit de knoflook en ui aan in een pan en voeg de oregano en pittig gerookt paprikapoeder toe. Blus de pan af met een klein glaasje wijn (wit of rood) en laat de wijn verdampen. Snijd ondertussen de roma tomaten in stukjes en voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Bak de tomatenblokjes even mee en voeg daarna de passata toe. Laat de tomatensaus ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Pureer daarna de saus met een staafmixer of blender.  

Giet de gepureerde tomatensaus terug in de pan. Doe de cannellini bonen en de gebakken gehaktballetjes bij de saus en laat dit enkele minuutjes mee verwarmen.  

Serveren  

Scheur een bol burrata in stukjes en verdeel de stukjes over de saus. Je kan ook gewone mozzarella gebruiken, maar burrata is zachter en loopt mooi uit in de saus. Serveer de lamsgehaktballetjes met cannellini bonen in tomtatensaus met burrata in de pan en serveer er een groot stuk brood bij om mee te dippen.  

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *