[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

“Door Irene” Wat het grootste voordeel is van onze foodblog? Dat onze vrienden zich enorm uitsloven in de keuken als we op bezoek komen. Wat hebben we fantastisch gegeten dit weekend! Vrijdag aten we paddenstoelenrisotto bij vrienden in Groningen. Rond vieren zwalkten we lichtelijk aangeschoten naar huis. Zaterdag waren we brak. Erg brak. Maar toen we …

“Door Rutger” Radijsboter is weer een dekmantel van Irene. Beetje doen alsof je groenten eet maar eigenlijk dikke lagen roomboter naar binnen werkt. Eerlijk is eerlijk, wel lekker! Met een beetje olijfolie maak je de boter extra luchtig en door de radijs heeft de boter een knapperige bite en klein bittertje. Lekker op brood, biefstuk …

“Door Irene” Joehoooi! Weekend voor de deur. Ik vertrek zo naar een kampeerboerderij voor een klaverjas-weekend. Niet dat ik verwacht dat ik veel kaarten zal leggen, want vaak is mijn spanningsboog halverwege het 1e boompje wel weggezakt. Het borrelen daarentegen, houd ik wel langer vol! Lekker zo’n weekend, beetje terug in de studententijd. In eerdere …

“Door Irene” Joeeee weekend staat voor de deur! Ondanks dat het weer niet echt meezit, hebben we een tropische receptje voor je: Kokosgamba’s met mango-chilidip! Ideaal als snack bij de vrijdagmiddagborrel, in een pokebowl of op een Mexicaanse wrap met avocado. Ingrediënten Gamba’s met kop en staart Bloem Ei Paneermeel of panko Geraspte kokos Cayennepeper …

“Door Rutger” Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en een teentje knoflook. Dat is alles wat je nodig hebt om zelf de lekkerste rode pesto te maken. Ik zou graag de hele dag van alles hier in willen dippen, maar doordat Irene verslaafd is aan veiling sites zitten wij dit weekend in een Toekan hotel in …

“Door Rutger” Wat hebben doperwtjes, tuinbonen, sperziebonen, groene asperges en munt gemeen? Ze zijn allemaal hartstikke groen! En daarom heet dit recept dan ook groene salade met burrata en citroenvinaigrette. Creatief he? Ingrediënten 50 gram doperwtjes (diepvries) 50 gram tuinbonen (diepvries) Groene asperges (vers) 50 gram sperziebonen (diepvries) Verse munt Citroen Olijfolie Burrata Zo maak …